Hovedpine

Der findes mange typer af hovedpine lige fra invaliderende daglige smerter til irriterende forbigående symptomer, der er til at leve med. Oplever du hovedpine, er der med stor sandsynlighed tale om fejl belastning i nakkens muskler, led og bruskskiver (diskus) under bevægelse eller i forbindelse statiske stillinger. Følgende er listet enkelte typiske hovedpiner, der responderer positivt på kiropraktisk behandling:

 

Nakkebetinget hovedpine er næsten altid ensidig, og skyldes dårlig koordination og stabilitet af nakkens led i den ene side,medfølgende muskulære spændinger omkring pågældende led. Hovedpinen kan stråle fra baghovedet og frem til pande og øje i samme side, og er ofte forbundet med utilpashed og svimmelhed.

 

Spændingshovedpine opleves som et stramt bælte eller bånd omkring hovedet, typisk uden betydelig sideforskel og er ofte mere konstant end den nakkebetingede hovedpine. Årsagen hertil er igen dårlig muskelkontrol under almindelige bevægelser, hvor enkelte muskelgrupper igangsættes konstant uhensigtsmæssigt, resulterende i spændingshovedpine.

 

Migræne opleves som en meget ubehagelig ofte ensidig hovedpine uden sikker oprindelse. Den er ofte dunkende/pulserende i karakter, og variere fra få timer til flere dage. Ofte er der overfølsomhed over for lys- og/eller lyspåvirkninger. Der opleves tit kvalme og opkast under anfald. En del patienter har gavn af det medicinske præparat Imigran, som påvirker blodkarrene. I de tilfælde hvor patienten har flere typer af hovedpine, kan frekvensen af migræne anfald reduceres ved behandling af de øvrige hovedpiner