Hoftesmerter

Artrose (slidgigt) : Der findes mange årsager til smerter i hofteled. Med alderen er den største årsag artrose (tidligere kaldet “slidforandringer” eller “slidgigt”), men kan også findes hos yngre personer. Nye studier (2012) udført af Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik i samarbejde med ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital viser stor positiv effekt på smerter og bevægelighed i forbindelse med kiropraktisk behandling og stabiliserende hoftetræning hos patienter med hofteartrose. Hoftesmerter er ofte relateret til smerter i lysken, dybt i balle eller smerter i knæ, og kan opstå spontant i forbindelse med sport eller ved ensformig gentagne bevægelser i almindelige daglige gøremål.

Irriteret slimsæk: Omkring hoften har vi nogle små slimsække, som nedsætter friktionen af senerne i området. Irritationen kan opstå efter et traume mod hoften, sekundært til slidgigt i hoften, som fejlbelastningsskade hos især løbere etc. Symptomerne er en dyb skarp smerte på ydersiden af hoften trækkende ned mod knæet. Ofte forværres de om natten samt ved at ligge på siden. Kiropraktisk behandling har god effekt.

Børn: Børn og spædbørn kan også have hoftesmerter eller nedsat funktion i hofter, og vi anbefaler altid at få undersøgt dette ved kiropraktor og altid i samarbejde med egen praktiserende læge.